Logo Logo
Krůtí paličky s růžičkovou kapustou
  • 5. 4. 2018
  • Krůtí maso recepty, Nejlepší recepty na hubnutí, Zdravé recepty, Zeleninové saláty s masem

Budete potřebovat: 

  • 4 krůtí paličky – cca 300 g 
  • sůl, pepř 
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 800 g brambor 
  • 600 g růžičkové kapusty 
  • 2 lžíce sekané petrželky 
  • máslo, sladká papriku

Ačkoli to možná nevypadá, tento je recept je skutečně velmi jednoduchý. A co víc, výsledek je naprosto skvělý.

Růžičková kapusta je vynikající přílohou ke krůtímu masu, které je šťavnaté a navíc velmi dobře obohatí váš denní jídelníček. Připravte si proto brambory, které si oloupete a rozkrájejte na osminky. Do misky si dejte olivový olej, sůl, pepř a přidejte brambory. Ručně několikrát promíchejte, aby se brambory promastily a natáhly sůl i vůni oleje. Následně si připravte krůtí paličky, do kterých si pečlivě vetřete sladkou papriku, sůl i pepř, následně položte na plech a pečte v troubě alespoň 15 minut na 220 stupňů.

Po patnácti minutách maso otočte, přidejte brambory a pečte dalších 40 minut na 18 stupňů. Mezitím, co se maso s bramborami peče, si připravte růžičkovou kapustu. Očistěte je a nařízněte v místě košťálu. Kapustu dejte do vroucí vody, stáhněte plamen a vařte minimálně 10 minut. Růžičky pak nechejte okapat a přidejte k masu a bramborám. Společně pečte ještě alespoň 5 minut, posypejte petrželkou a můžete podávat.

Pokud máte rádi bylinky, můžete je přidat k bramborám a olivovému oleji. Perfektně se hodí například petrželka, kterou nemusíte nakonec posypávat jídlo na talíři. Stačí ji jen dát péct společně s bramborami.