Logo Logo
Salát s těstovinou a jarní cibulkou
  • 5. 4. 2018
  • Salát s těstovinou a jarní cibulkou, Recepty na saláty, Recepty na zdravé saláty, Těstovinový salát, Zeleninový salát, recepty na hubnutí

Jíst zdravě rozhodně neznamená, že si na jídle už nikdy nepochutnáte. Právě naopak. Budete-li mít k ruce správné recepty, dáte jednotlivým surovinám naprosto dokonale vyniknout a na přípravu každodenní stravy se dokonce začnete velmi těšit. Pokud jde o jídlo, těstoviny jsou obecně velmi oblíbené.

My se podíváme na recept s těstovinami tagliatelle, které se spojení s jarní cibulkou a dalšími surovinami tvoří dokonalou souhru a jídlo bude pro vaše chuťové pohárky velkým požitkem. Následující recept je pokud jde o množství surovin určen pro čtyři osoby.

Budete potřebovat: 

  • 400 g těstovin tagliatelle 
  • 50 g parmazánu 
  • 100 g zelených fazolek 
  • 1 hrst pražených piniových oříšků 
  • 2 svazky jarní cibulky 
  • 1 limetka 
  • 2 lžíce bílého vinného octa 
  • 5 lžic olivového oleje 
  • sůl, svazek bazalky, pepř 

Dejte si vařit vodu na těstoviny, osolte a připravte podle návodu. Když jsou těstoviny hotové, pořádně je propláchněte studenou vodou, vyklopte do misky a zakapejte olivovým olejem. Následně se vrhněte do přípravy fazolek, které vložte do vroucí vody, kterou jste předem osolili a vařte fazolky do měkka. Fazolky je třeba vařit alespoň 4 minuty a nezapomínejte, že musí být čerstvé – pokud nechcete fazolky, můžete je nahradit čerstvý hráškem. Fazolky po pár minutách vyjměte a dejte do salátové mísy. K nim nakrájejte na menší kousky jarní cibulku a můžete se rovnou vrhnout do zálivky.

V menší misce si rozmixujte bazalku, nastrouhejte parmezán, přidejte sůl, pepř, vinný ocet, olej, nastrouhanou limetkovou kůru a šťávu. Vše promíchejte a smíchejte se zeleninou, praženými piniovými oříšky, přidejte těstoviny a můžete podávat.