Logo Logo
Salát z červené řepy se špenátem a sýrem feta
  • 5. 4. 2018
  • Salát z červené řepy se špenátem a sýrem feta, Recepty na saláty, Salát z čerstvých surovin, Salát z červené řepy, Zdravé recepty

Červená řepa obsahuje spoustu vitamínů a mimo jiné působí i jako velmi dobrý spalovač tuků. Zejména začátkem zimních měsíců by si každý z nás měl dát záležet na tom, aby jedl dostatečné množství zeleniny, která nastartuje organismus a dodá veškeré živiny. Pokud ale pracujete s červenou řepou, je vhodné použít rukavice. Červená řepa vám zabarví ruce velmi rychle, barvy se pak budete zbavovat jen velmi těžko. Společně se podíváme na recept z červené řepy, listového čerstvého špenátu a sýru feta. Pokud není sýr feta pro vás to pravé ořechové, lze jej bez problémů nahradit například dobrým kozím sýrem nebo jinými chutnými sýry.

Budete potřebovat:

  • 6 menších červených řep 
  • 200 g  čerstvých špenátových listů 
  • 150 g sýru feta 
  • 1 lžíci červeného vinného octa 
  • 9 lžic olivového oleje 
  • sůl, pepř 

V první řadě je nutné, abyste si zabalili řepu do kousku alobalu – každý kus řepy zvlášť. Ke každému kousku kápněte trošku olivového oleje a dejte péct do trouby na zhruba 60-80 minut. Poté vytáhněte, nechejte vychladnout a oloupejte – nejlépe použít rukavice. Červenou řepu nakrájejte na menší měsíčky, přidejte omyté čerstvé listy špenátu. Následně přidejte na kousky nakrájený sýr feta a připravte si lehkou zálivku, která dodá tomuto svěžímu a čerstvému salátu dokonalou chuť. Smíchejte si proto olej, červený vinný ocet, sůl a pepř. Promíchejte a zalijte salát.