Logo Logo
Sezamové kuřecí plátky s fenyklem
  • 5. 4. 2018
  • Sezamové kuřecí plátky s fenyklem, Nejlepší recepty, Příprava masa dietně, Zdravé stravování, Zeleninové saláty s masem

Budete potřebovat:

  • 100 g kuřecích prsíček 
  • 1 grapefruit 
  • 1 citron 
  • 1 lžíce sezamových semínek 
  • 50 g fenyklu 
  • 50 g listového salátu 
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • sůl, pepř 
  • 1 lžíce sójové omáčky 

Připravte si kuřecí prsíčka, která omyjte a nakrájejte na středně velké kousky – zvolte si tak velké kousky, jaké máte rádi, ale neměly by být příliš malé. Dejte je do misky a k nim přidejte šťávu z grapefruitu, citronu a nakonec i lžíci sójové omáčky. Maso byste měli nechat marinovat minimálně 30 minut, ale pokud máte k dispozici delší dobu, chybu rozhodně neuděláte. Maso pak bude velmi křehké a šťavnaté. Rozpalte si pánev, na ní zprudka osmahněte maso i s veškerou šťávou, dejte na talíř a posypejte sezamovými semínky. Příprava masa trvá jen několik minut a podávejte jej se zeleninovým listovým salátem a fenyklem.

Fenykl se stal v poslední době velmi oblíbenou zeleninou, kterou lze jíst jen tak k masu, ale dokonce i grilovat nebo přidávat do salátů. Chuť fenyklu je velmi výrazná, a pokud ji chcete potlačit, můžete fenykl překrojit na dvě části a velmi krátce jej povařit.