Xylitol (březový cukr) se získává z kůry stromu, zejména z břízy. Objevuje se však i v ovoci a zelenině (ve švestkách, malinách či kukuřici). Xylitol je naprosto přírodní sladidlo, proto je také pro lidské tělo přirozenější než řada průmyslově vyráběných sladidel. Jeho výhodou je stejná sladivost jako u běžného rafinovaného cukru a nízký glykemický index (má přibližně o 40 % nižší kalorickou hodnotu). Xylitol můžete využívat stejným způsobem jako běžný cukr – na vaření, pečení i oslazení kávy či čaje. Vhodný je také jako náhrada cukru pro diabetiky. Nevytváří zubní plak a chrání tak zuby před kazy. Složení: Nutriční hodnoty 1005 kJ / 240 kcal Tuky 0 g Sacharidy 99,8 g Bílkoviny 0 g Sůl 0,1 g Vláknina 0 g.
Filtrovat podle |
vegan |
Výživa |
zdravá výživa |
Forma |
sypká |
Příchuť |
neochucené |